Aljašská treska na kari s cuketou

Počet přečtení: 433 x.

Aljašská treska na kari s cuketou a rýží je jednoduchý a snadno připravitelný pokrm v každé kuchyni. 🙂 

Ingredience: – pro 4 osoby

  • 4 porce aljašské tresky
  • 1 cuketa menší
  • 2-3 stroužky česneku
  • zázvor
  • 2 šalotky
  • sůl
  • pepř
  • skály
  • skořice
  • 2 uncí vody
  • rýže
  • olej

Postup přípravy: Aljašská treska na kari s cuketou a rýží

– Aljašskou tresku důkladně očistíme a nakrájíme na kousky.

– Na pánvi do rozehřátého oleje přidáme na jemno nakrájenou šalotku, zázvor a česnek. Ve chvíli, kdy se rozvoní česnek přidáme nakrájenou cukinu a tresku. Směs necháme mírně opéct.  Podle chuti osolíme, přidáme pepř, 2 lžičky kari a špetku skořice.

– Celou směs podlijeme vodou a necháme pod pokličkou 5-7 minut dusit, aby se spojily všechny chutě.

– Podáváme s vařenou rýži.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *