Anýzové sušenky

Ingredience:

– 300 g hladké mouky,

– 180 g másla,

– 180 g cukru moučky,

– 1 lžička prášku do pečiva,

– 2 vajíčka,

– 4 lžičky jemně drceného anýzu,

– citron.

Postup přípravy:

– Změklé máslo vyšleháme s cukrem a se žloutky, do této směsi přidáme mouku smíchanou s anýzem a práškem do pečiva,

– vypracujeme hladké těsto, které si necháme nejméně hodinu odležet na chladném místě či v chladničce,

– poté si těsto rozválíme na pomoučněné desce na výšku přibližně 3-4 mm,

– z takto připraveného rozválené těsta vykrajujeme sušenky a klademe je na plech,

– na polevu si rozmícháme bílky se 2 lžičkami moučkového cukru a 2 lžičkami citronové šťávy, mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nespojí v bílou pevnou hmotu, pozor, nešleháme sníh,

– vykrájené sušenky potíráme touto polevou a pečeme v předehřáté troubě na 170°C do růžové krusty na povrchu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *