Anýzový likér

Ingredience:

– 500 g cukru krystalu,

– 30 g anýzu,

– 0,5 l vody,

– 0,5 l vodky vyšší kvality,

– 5 lžic citronové šťávy.

Postup přípravy:

– Do láhve s vodkou vhodíme připravený anýz a necháme v lahvi 2-3 týdny za občasného protřepání vyluhovat, anýz předá veškerou svou chuť vodce, po 3 týdnech přecedíme anýz od vodky,

– v kastrůlku si svaříme vodu s cukrem, cukr se nám musí zcela rozpustit, takto připravenou směs necháme vychladit,

– připravený cukrový sirup smícháme s anýzovou vodkou a citronovou šťávu,

– doporučujeme používat pro lepší trávení, při problémech s nadýmáním či žlučníkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *