Bramborové plátky s fazolkami

Ingredience: – pro 4 osoby

– 8 větších brambor,

– 300 g fazolových lusků,

– sůl a pepř,

– oregano,

– olej.

Postup přípravy:

– Omyté brambory nakrájíme na stejné plátky a propláchneme si je vodou, odstraníme tím přebytečný škrob,

– naše plátky si osolíme, lehce opepříme a přidáme oregano,

– na rozehřáté pánvi s kapkou oleje rozložíme naše bramborové plátky a necháme je opéct z každé strany do zlaté barvy,

– po otočení brambor přidáme nachystané fazolky, které budeme restovat na pánvi s brambory,

– těsně před dokončením přílohy ochutnáme, případně dosolíme a lehce promícháme na pánvi,

– brambory s fazolkami používáme jako přílohu k masu či doplnit o balkánský sýr a jako vegetariánské jídlo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *