Cajunské brambory

Ingredience: – pro 4 osoby

– 8 středně velkých brambor,

– 2 bobkové listy,

– 2 červené cibule,

– citron,

– 8 stroužků česneku,

– římský kmín (kávová lžička),

– olivový olej,

– oregano (kávová lžička),

– sladká mletá paprika (kávová lžička),

– cayenský pepř (kávová lžička),

– černý pepř (kávová lžička),

– rajčatový protlak (polévková lžíce),

– sůl (kávová lžička),

– tymián (kávová lžička),

– voda.

Postup přípravy:

– Omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě přibližně 3 minuty,

– brambory scedíme a společně s na kousky nakrájeným citronem, oloupaným česnekem, na čtvrtky nakrájenou cibulí a bobkovým listem naskládáme do připraveného pekáče,

– zbylé přísady (koření) rozmícháme s decilitrem vody, touto směsí zalijeme připravené brambory v pekáči a důkladně to vše promícháme,

– do rozehřáté trouby na 200°C dáme za občasného míchání péct přibližně 30-40 minut, pečeme dokud brambory nemají zlatý nádech a nejsou měkké,

– servírujeme ihned po vytažení z trouby samostatně či jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *