Čokoládové brownies s polevou

Ingredience: pro 8-10 porcí

Těsto: 

  • 350 g 60-70% hořké čokolády
  • 250 g másla
  • 4 vajíčka
  • 250 g krupicového cukru
  • 85 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce másla
  • 50 ml třtinového rumu nebo whiskey

Postup přípravy:

– Ve vodní lázni si rozpustíme máslo s čokoládou, během doby rozpouštění si v míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pevné pěny, až je směs hustá a lesklá začneme ji pomalu vmíchávat do rozpuštěné čokolády,

– do vzniklé hmoty pomalu vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše spojíme v hladkou hmotu,

– předehřejeme si troubu na 160°C,

– plech či formu vymažeme po krajích máslem na dno vložíme pečící papír, opatrně vléváme těsto do formy,

– v troubě pečeme 30-35 minut, povrch musí být pevný na dotek, mírně lesklý a suchý, těsto nám v prostředku zůstává jemně vlhké a vláčné,

– upečené těsto necháme vychladnou ve formě, vychladlé brownies krájíme na čtverečky či trojúhelníčky,

– polevu si připravíme těsně před servírováním, ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem, přidáme whiskey či rum a šleháme metličkou do hladké konzistence,

– připravené porce políváme teplou polevou při servírování.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *