Čokoládový perník

Ingredience:

– 2 hrnky hladké mouky (používáme hrnek 200 ml),
– 1 hrnek polohrubé mouky (používáme hrnek 200 ml),
– 1 hrnek mléka,
– 1 kelímek zakysané smetany (volíme velký kelímek 400 g),
– 1,5 hrnku cukru,
– 6 lžic kakaa,
– 4 lžíce másla,
– 2 vejce,
– 1 prášek do perníku,
– 1 vanilkový cukr,
– 4 lžíce medu,
– 1 lžička skořice,
– 1 čokoládová poleva (či čokoláda na vaření).

Postup přípravy:

– V připravené míse si smícháme veškeré sypké suroviny,

– v hrnci si rozpustíme máslo, přidáme med, mléko a vmícháme vejce, tuto vzniklou směs důkladně promícháme a ohřejeme na tělesnou teplotu,

– poté si vlažnou směs rozšleháme mixérem a postupně vmícháváme připravenou směs sypkých surovin,

– těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 35 minut na 180°C,

– upečený perník si ozdobíme dle vlastního vkusu čokoládovou polevou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *