Domácí čokoládová zmrzlina

Ingredience:

– 250 ml smetany ke šlehání,

– 80 g třtinového cukru,

– 100 g čokolády na vaření,

– 250 ml plnotučného mléka,

– 50 g kakaa.

Postup přípravy:

– Mléko s cukrem v hrnci přivedeme k varu, vmícháme na kousky rozlámanou čokoládu a vzniklé směsi prosejeme kakao,

– směs odstavíme, dále ji už nevaříme a průběžně mícháme až do úplného rozpuštění čokolády,

– v míse vyšleháme smetanu, kterou jemně a opatrně smícháme s již vychladlým krémem,

– hotovou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme ji zamrazit, minimálně na 4-5 hodin, zmrzlinu průběžně promícháváme,

– zmrzlinu můžeme servírovat se šlehačkou a oplatkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *