Domácí rohlíky se slaninou a sýrem

Ingredience:

– 500 g hladké mouky,

– 250 ml mléka,

– špetka cukru,

– 1 lžička soli,

– 3 lžíce oleje,

– 1 a 1 /2 lžičky droždí,

– 2 vejce,

– zelené olivy,

– 16 plátků anglické slaniny,

– 16 plátků sýra.

Postup přípravy:

– Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek, který necháme kynout. Po té zpracujeme s ostatními ingrediencemi těsto, které necháme kynout,

– po vykynutí rozdělíme těsto na polovinu, vyválíme kulatou placku a rozdělíme na 8 trojúhelníčků,

– na těsto poklademe opečené plátky slaniny, sýr a nakrájené olivy,

– vytvoříme rohlíky, které klademe na plech s pečícím papírem a necháme na plechu ještě 20-30 minut kynout,

– před pečením potřeme vajíčkem rozmíchaným s mlékem a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C po dobu 10 minut, pak snížíme teplotu na 170°C a dopečeme až mají rohlíky zlatavou barvu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *