Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience:

– 200 g moučkového cukru,

– 250 ml smetany ke šlehání,

– 50 ml mléka,

– 1 vanilkový lusk,

– 7 žloutků.

Postup přípravy:

– Žloutky s cukrem vyšleháme v míse do světlé pěny,

– rozkrojíme vanilkový lusk, nožem setřeme semínka s dužinou a vše přidáme do připraveného hrnce s mlékem a smetanou, přidáme i zbytek lusku, který po provaření odstraníme pryč,

– tuto povařenou směs přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme v páře až do zhoustnutí,

– takto hotovou zmrzlinu dáme do mrazničky minimálně na 3 hodiny,

– zmrzlinu také můžeme podávat s čerstvým ovocem, strouhanou čokoládou či drcenými oříšky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *