Domácí větrníky s vanilkovým krémem

Ingredience:

Odpalované těsto:

– 250 ml vody,

– 50 ml oleje,

– 200 g hladké mouky,

– 3 vajíčka,

– špetka soli,

– tuk na vymazání plechu.

 Vanilkový krém:

– 300 ml mléka,

– 200 ml smetany ke šlehání,

– 100 g cukru krupice,

– 1 balíček vanilkového pudinku,

– 1 lžíce rumu.

Postup přípravy:

– Do 250 ml vroucí vody přidejte sůl a najednou vsypte prosátou mouku, těsto důkladně míchejte až do hladkého povrchu, mícháme tak dlouho, dokud se těsto nelepí na stěny hrnce, drží pohromadě v jedné velké hladké kouli,

– poté dáme těsto do studené mísy a nejdřív vařečkou a potom ručně zpracováváme, dokud nevychladne,

– do vlažné hmoty postupně přidáváme po jednom vajíčka, kdyby jsme je přidali všechny najednou, nespojí se nám s těstem,

– těsto musí být pěkné hladké a propracované, hotové těsto si naplníme do cukrářského pytlíku,

– na předem vymazaný plech tvarujeme větrníky o průměru 4-5 cm,

– do trouby si vložíme plech s vodou a předehřejeme ji na 200°C, poté vložíme plech  s větrníky a pečeme 20-25 minut, během pečení neotvíráme troubu, ať nám nespadne těsto,

– upečené větrníky necháme vychladnout a rozkrojíme, správně upečené korpusy větrníků mají uvnitř krásné dutinky(velké bubliny),

– krém si připravíme z mléka, cukru a pudinkového prášku, uvaříme si hustý pudink, za občasného promíchávání ho necháme vychladnout,

– potom pudink důkladně rozšleháme s lžící rumu,

– smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a zlehka vmícháme pudink tak, aby se spojil se šlehačkou,

– krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme korpusy větrníku, spojíme je dohromady a pocukrujeme je.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *