Domácí želé bonbóny

Ingredience:

– 250 ml  ovocné šťávy (doporučujeme 100% ovocnou šťávu, juice či šťávu z kompotu),
– 1 citron
– 250 ml třtinového cukru (lze použít i bílý cukr),
– 3 balíčky želatiny,
– špetku soli.

Postup přípravy:

– Odměříme si 100 ml ovocné šťávy a smícháme ji s vymačkanou šťávou z citronu, vsypeme želatinu a přidáme špetku soli, takto vzniklou směs promícháme a necháme chvíli odstát,

– během té chvíle si zbývající šťávu ohříváme na mírném plamenu, přidáme cukr a za stálého míchání rozpustíme cukr, jakmile nám směs dosáhne bodu varu, odstavíme ji a přilijeme ji do připravené směsi s želatinou, vše důkladně promícháme

– důkladně promíchanou směs necháme vychladnout, nalijeme ji do připravených formiček nebo na plech, vzniklé želé necháme vychladit v lednici, dokud nebudeme mít tuhou konzistenci,

– po zatuhnutí vyklopíme z formiček, či nakrájíme kostičky z placky na plechu a můžeme obalit v cukru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *