Francouzská bageta

Ingredience: – 4 bagety

– 1,5 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem),

 

– 1,5 lžičky cukru,

– 1,5 lžičky soli,

– 1/2 kostky droždí,

– 800 g hladké mouky,

– 450 ml mléka.

Postup přípravy:

– Všechny suroviny na těsto smícháme a hněteme do doby, než je těsto vláčné a nebude se lepit
(ve vlažném mléku rozpustíme cukr, droždí, sůl a smícháme s moukou),
– těsto necháme 10 minut odpočinout přikryté pod utěrkou,
– odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly a z nich vyválíme dlouhé bagety,
– bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je uprostřed a podélně nařízneme,

– vložíme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme 10 minut,

– po deseti minutách upravíme teplotu na 180°C a dopékáme, dokud naše bagety nemají zlatavou barvu,

– vychladlé bagety plníme dle vlastní chuti grilovaným masem, uzeninou, sýrem se zeleninou či je použijeme jako přílohu k hlavnímu chodu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *