Grilovaná Pražma s bramborama a salátem

Ingredience: – 4 porce

– 4 filety Pražmy,

– sůl a pepř,

– kmín,

– 12 středních brambor,

– snítka tymiánu,

– 2 stroužky česneku,

– 4 velké rajčata,

– 2 avokáda,

– 1 červená cibule,

– olivový olej,

– lístky bazalky.

Postup přípravy:

Pečené brambory s tymiánem: omyté brambory ve slupce nakrájíme na čtvrtky a a povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté brambory rozložíme do zapékací mísy, na plátky nakrájené stroužky česneku rovnoměrně rozmístíme po míse a přidáme snítky tymiánu, zakápneme olivovým olejem, poté brambory v troubě či na grilu po dobu 15 – 20 minut pečeme.

– Rajčatový salát s avokádem: rajčata si rozpůlíme a lžíci vybereme semínka, které v salátu nechceme, zbylou dužinu nakrájíme na drobné kostičky, avokádo rozkrojíme na dvě půlky podél pecky, krouživým pohybem rozloupneme půlky od sebe a odstraníme pecku, lžící oddělíme dužinu od tvrdé slupky a nakrájíme ji na stejné kostičky jako rajčata, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli a dochutíme olivovým olejem, pepřem a solí.

Grilovaná Pražma: očištěné a omyté filety osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín, ze strany, kde je kůže se toho nebojíme a dáme víc koření, poté na rozpálený gril či pánev s olivovým olejem klademe naše filety kůží dolů a necháme rybu grilovat ze strany kůže 2 minuty, otočíme a opět grilujeme 2 minutky do zlatavé barvy.

– Na talíř si naklademe pečené brambory, salát a přidáme křupavě opečenou rybu. Přejeme Vám dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *