Grilovaná žebírka na pivu

Ingredience:

– 2 kg vepřových žebírek,

– 100 ml rajského protlaku,

– 100 ml oleje,

– lžíce hořčice,

– lžíce kari či kurkumy,

– kávová lžička pálivé papriky,

– 4 stroužky česneku,

– 3 lžíce medu,

– 100 ml černého piva,

– sůl a pepř.

Postup:

– oloupaný česnek rozetřeme či nadrtíme a smícháme ho s ostatními surovinami,

– takto vzniklou marinádu pořádně promícháme, v případě nutnosti ještě trošku dosolíme,

– omyté a usušené žebírka nakrájíme na přiměřené kousky, většinou po 2-3 kostech, dle výšky našich žeber a potřebné velikosti porce,

– takto připravené žebírka zalijeme marinádou a poctivě je v naší směsi obalíme,

– doporučujeme žebírka připravit den předem a nechat marinovat alespoň 24 hodin,

– poté žebírka pečeme ze všech stran na rozpáleném grilu či v troubě,

– žebírka můžeme servírovat s jednoduchým zeleninovým salátem, pečivem či grilovanou zeleninou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *