Grilovaná zelenina se slaninou

Ingredience: – pro 4 osoby

– zelenina dle vlastní volby, my doporučujeme :

– 8 větších žampiónů,

– 4 mrkve,

– 4 papriky,

– sůl,

– olivový olej,

– plísňový sýr pro náplň žampiónů,

– anglická slanina či parmská šunka ( plátků potřebujeme dle počtu kusů naší zeleniny).

Postup přípravy:

– očistíme si žampióny, ze kterých vykrojíme nožičku, nožičku nakrájíme na drobné kousky a utřeme s plísňovým sýrem do směsi, kterou naplníme očištěné hlavy žampionů, takto naplněné hlavy zabalíme do plátku slaniny a připravíme na grilovací tácek či do pekáčku,

– očištěnou a omytou mrkve nakrájíme na špalíčky o kousek větší, než je šířka slaniny, plátkem slaniny obalíme mrkev a přidáme ji k žampiónům,

– omyté papriky necháme v celku a vyplníme s nimi volné místo v pekáčku,

– grilujeme na žhavém grilu či v troubě po dobu cca 25-35 minut a křupavé slaniny,

– pro doplnění chuti můžeme zeleninu těsně před servírováním zakápnout lehce olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *