Grilované grundle s kus kusem

Ingredience: – 2 porce

– 500 g grundlí( mřenka mramorovaná),

– 5 lžic hladké mouky,

– sůl a pepř,

– 2 citróny,

– olej na smažení,

– 250 g kus kusu,

– snítka tymiánu,

– 200 g baby špenátu,

– lžička bylinkové soli,

– lžíce másla,

– olivový olej,

– 2 stroužky česneku.

Postup přípravy:

Kus kus: vsype kus kus do velké mísy a zalijeme vroucí vodou(zde nejlépe použijeme údaje z obalu kus kusu), přimícháme lžíci olivového oleje, lžičku bylinkové soli a lístečky tymiánu, důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a necháme cca 15 minut bobtnat, kus kus nasákne veškerou vodu a je sypký.

Smažené grundle: grundle vytáhneme z mrazáku a necháme je mírně povolit, poté je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat, pokapeme je šťávou z jednoho citrónu, prosypeme hladkou moukou smíchanou s větším množstvím pepře a soli, smažíme ve větším množství hodně rozpáleného oleje, nejlépe ve fritovacím hrnci po dobu 2 minut, dozlatova, po usmažení grundle nasypeme na papírové utěrky a necháme okapat.

– Na pánvi si na másle rychle zpěníme baby špenát, který servírujeme do připraveného ďolíku z kus kusu a na vrch poklademe křupavé grundle. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *