Grilované jehněčí kotlety

Ingredience: – porce pro 3 osoby

– 6 jehněčích kotlet ( počítáme 2 kotletky na porci),

– 4 dl červeného vína (na vaření používáme víno, kterého se s chutí i napijeme),

– 2 větší cibule,

– 4 stroužky česneku,

– sůl a pepř,

– bazalka,

– tymián,

– olej.

Postup přípravy:

– omyté maso, které ponecháme v celku důkladně osolíme a opepříme ze všech stran a přichystáme si naši marinádu,

– cibulku nakrájíme na jemné kousky, rozlisujeme stroužky česneku a přidáme bazalku s tymiánem, v případě, že bylinky nemáte čerstvé, dají se nahradit i sušenou variantou,

– připravenou směs zalijeme červeným vínem a poctivě v ní obalíme naší kotletku,

– necháváme marinovat nejlépe do druhé dne, co 3-4 hodiny můžeme kotletu v marinádě otočit,

– poté na rozpáleném grilu grilujeme postupně ze všech stran, doporučujeme začít stranou s kostí a do začátku přiklopit poklopem, z dalších stran již můžeme grilovat rychleji, až do křupavé krusty z vrchní strany,

– poté sundáme z grilu, necháme odpočinout a servírujeme s bagetou, či grilovanou cuketou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *