Grilované kuřecí stehna

Ingredience: – pro 4 osoby

  • 4 kuřecí stehna (poproste řezníka o cca stejné kousky)
  • 1 lžíce sladké či pálivé papriky
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 dl červeného vína
  • 1 větší lžíce medu
  • sůl a pepř
  • olej

Postup přípravy:

– omyté a očištěné stehýnka si necháme osušit a během té doby si připravíme marinádu,

– v misce si smícháme papriku, tymián, citronovou šťávu, červené víno, pepř a med, v případě, že máme med příliš tuhý, můžeme si ho na sporáku ve vodní lázni rozpustit, dodáme olej vše důkladně promícháme ´, potřebujeme marinádu bez hrudek,

– kuřecí stehýnka si důkladně nasolíme, pro chuť masa  je lepší, když sůl pořádně vetřeme ze všech stran, poté vložíme stehýnka do marinády, ve které je důkladně otočíme ze všech stran, čím více se nám marináda dostane k masu, tím chutnější budeme mít stehýnka,

– necháme marinovat nejlépe do druhého dne, případně alespoň 3 hodiny,

– doporučujeme přípravu na grilu na hliníkovém tácku, či zabalené v alobalu, stehýnkům bude stačit cca 35-45 minut dle intenzity žáru, grilujeme maso tak, ať se nám nepřipálí z vrchu a uvnitř je syrové,

– podáváme s čerstvým či rozpečeným pečivem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *