Grilované kuřecí tyčinky se slaninou

Ingredience: pro cca 4 porce

– 400g mletého kuřecího masa (možno použít prsíčka i stehýnka s kůží),

– 1 vejce,

– mletý pepř a sůl,

– koření na mleté maso (doporučujeme Vám použít čerstvé bylinky, oregáno, majoránku, tymián, rozmarýn),

– 2 stroužky česneku,

– špetka pálivé papriky či chilli,

– 200 g anglické slaniny ( slouží na zabalení kuřecího masa),

– strouhanka ( v případě nutnosti na zahuštění masové směsi),

– špejle.

Postup přípravy:

– Pomletou masovou směs smícháme s vajíčkem a kořením, poctivě naší směs prohněteme,

– v případě, že by naše směs byla příliš vodnatá, lehce zasypeme strouhankou a znovu důkladně prohněteme,

– masovou směs si rozdělíme na stejné porce, z kterých vyválíme válečky, do kterých vložíme špejli a opět vyválíme rovnoměrný váleček na špejli,

– každý váleček obmotáme nachystanou anglickou slaninou od shora až dolů,

– nyní jsme nachystání na grilování, roztopíme gril na požadovanou teplotu a začneme grilovat,

– každou špejli grilujeme cca 4 minuty, průběžně otáčíme a tím dosáhneme křupavého efektu po celé ploše slaniny,

– podáváme s pečivem, zeleninovým salátem, či pouze jako chuťovku k pivu s oblíbenou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *