Grilované žebírka v medové krustě

Ingredience:

– 1 kg vepřových žebírek,

– 1 šálek vepřového vývaru,

– 10 lžic rajského protlaku,

– 2 lžíce octa,

– 4 lžíce medu,

– 4 stroužky česneku,

– sůl a pepř.

Postup:

– Umyté, osušené žebírka si nachystáme do mísy,

– z česneku, rajského protlaku, octu,vývaru, soli a pepře nachystáme marinádu, v případě, že chce někdo žebírka pikantnější, může přidat chilli, kajenský pepř či více pepře,

– žebírka zalijeme připravenou omáčkou a dostatečně je v připravené směsi obalíme a necháme minimálně 6 hodin marinovat,

– nachystáme si a rozpálíme si gril s dřevěným uhlím, v případě nouze lze použít pečící trouba s grilem,

– marinované a odležené žebírka připravujeme na grilu po dobu cca 25-35 minut, průběžně otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

– žebírka můžeme servírovat se zeleninovým salátem, pečivem či pečenými bramborami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *