Grilovaný kuřecí steak v rajčatové marinádě

Ingredience: – pro 4 osoby

– 4 kuřecí prsíčka,

– sůl a pepř,

– olivový olej,

– 2 lžíce rajčatového protlaku,

– lžička chilli.

Postup přípravy:

– V míse si nachystáme marinádu pro naše maso, z rajčatového protlaku, chilli, soli, pepře a olivového oleje namícháme směs pro marinování prsíček,

– omyté kuřecí prsíčka, které můžeme dle velikosti i rozkrojit naložíme do připravené marinády minimálně na 4 hodiny, mísu s masem umístíme do chladné místnosti či lednice,

– rozpálíme si gril či grilovací pánev, maso půl hodiny před přípravou umístíme do pokojové teploty,

– před tím, než dáme maso na gril, setřeme z něj přebytečnou marinádu, která by se nám připalovala,

– kuřecí prsa grilujeme z každé strany 5-7 minut do zlatého křupavého povrchu,

– servírujeme s lehkým salátem či bagetou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *