Čínské nudle

nudle – podle typu, se nejdříve povaří asi 6-7minut až prostě změknou. Mělo by se jednat o takový typ který je po uvaření spíše poloměkký. uvařené nudle posypeme troškou kurkumy pokapeme olivovým olejem a přidáme půl lžičky bramborového škrobu, promísíme.

Kuřecí maso – nejlépe vykostěná stehna – osolíme, přidáme koření na kuře trošku posypat a ještě posypeme kurkumou a zakápneme pár kapkami olivového oleje,

V jedné pánvi osmahneme na více rozpálené pánvi s olejem cibuli, česnek a maso zprudka smažíme (ne naplno aby se nepřipalovalo, jen o kousek víc než klasicky) a určitě hlídat obracet. Až je maso hotové (při rozkrojení nesmí zůstat syrové)

V druhé pánvi orestujeme na másle mrkev používám žlutou a klasickou nakrájenou na proužky. Přidáme nudle a osmažíme asi 10 minut, může být i déle.

Obě pánve smícháme do jedné a ještě chvíly krátce osmahneme.

Zábavné recepty a tipy na vaření aneb jak vařit chutně, zdravě a navíc se zábavou

Na naší stránce najdete velké množství receptů a to jak pro bezmasé pokrmy, chutná jídla z masa nebo polévky tak i pro víkendové nebo sváteční pečení. Osvědčené recepty od našich babiček a prababiček. Množství rad a tipů vám pomůže jak vařit chutně, zdravě a navíc se zábavou. A neopomeneme ani na důležíté bylinky a koření, které k vaření chutných a zdravých jídel potřebujeme.