Grilovaný losos v chilli-pomerančové marinádě

Ingredience: – pro dvě osoby

– 250-300 g lososa (nejlépe filet bez kostí),

– sůl a pepř,

– lžíce oleje na smažení,

ingredience pro marinádu: 

  • olivový olej
  • 1 lžička koriandru (zelená část)
  • jarní cibulky
  • stroužek česneku
  • chilli paprička (v případě, že nemáte čerstvou papričku můžete použít i sušené)
  • pomeranč.

Postup přípravy:

– Opláchnutý a papírovou utěrkou osušený filet z lososa si rozdělíme na dvě porce,

– v míse si nachystáme marinádu z koriandru, který nasekáme na jemno, přidáme na cca 2 cm kousky nakrájené jarní cibulky, nadrcený česnek, na tenké plátky nakrájené papričky a z omytého pomeranče nastrouhanou kůru i vymačkanou šťávu, olivový olej

– do této směsi vložíme minimálně na 2 hodiny marinovat lososa, kterého předem osolíme a opepříme dle chuti,

– rozpálíme si grilovací pánev, očistíme lososa od kousků marinády a dáme ho z každé strany asi na 3 minuty rychle grilovat,

– po otočení filetů lososa přidáme na poslední minutu přecezenou směs zeleniny, kterou rychle prohřejeme na pánvi s lososem,

– připraveného lososa servírujeme s křupavou bagetou, bramborem či zeleninovým salátem.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *