Gulášové polévka

Ingredience: – pro 4 osoby

  • 300 g mletého hovězího masa (také je možnost nastavit hovězí maso 1:1 vepřovým)
  • 2 velké cibule
  • 2 vetší stroužky česneku
  • 2 vetší brambory
  • 100 g špeku či uzené slaniny
  • 4 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

– V připraveném hrnci na polévku si dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu či špek restovat do zlatavé barvy, až nám špek pustí trochu mastnoty, přidáme lžíci sádla a dodáme do hrnce nakrájenou cibulku na kostičky, kterou necháme zpěnit,

– k cibulce přidáme restovat mleté maso, na kostičky nakrájené brambory, uzenou papriku, majoránku, protlak a drcený pepř, ve chvíli, kdy máme zatažené maso a koření nám pustilo své aroma přidáme hladkou mouku a ještě pár minut restujeme,

– v rychlovarné konvici si necháme zavařit 2 litry vody a ve chvíli, kdy máme směs s moukou již o restovanou vlijeme opatrně vodu, vše důkladně od dna promícháme a necháme vařit přibližně 15-20 minut,

– dochutíme solí a utřeným česnekem, takto připravenou polévku můžeme servírovat s krajíčkem čerstvého chleba.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *