Hovězí steak s kus kusem

Ingredience: – pro dvě osoby

– 400 g hovězího masa na steak – 2 plátky ( dá se nahradit i vepřovým či kuřecím masem)

– sůl a pepř,

– kus kus ( doporučujeme připravit klidně více, je dobrý i studený se zeleninou na svačinu),

– snítka tymiánu,

– olivový olej,

– 2 ks rajče.

Postup přípravy:

Kus kus: vsype kus kus do velké mísy a zalijeme vroucí vodou(zde nejlépe použijeme údaje z obalu kus kusu), přimícháme lžíci olivového oleje, lžičku bylinkové soli a lístečky tymiánu, důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a necháme cca 15 minut bobtnat, kus kus nasákne veškerou vodu a je sypký.

– připravené maso na steak si důkladně osolíme a opepříme,

– na rozpálenou pánev či gril si dáme dělat náš steak, steak připravujeme dle naší oblíbené varianty, někdo rád méně propečený, někdo více, my doporučujeme středně propečený steak,

– z první strany opékáme minutu a půl, z druhé už jen minutu,

– po sundání z pánve necháme maso odpočinout na talíři a zatím si nachystáme kus kus, na který naklademe nakrájené rajče a přidáme odpočatý steak.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *