Hrnkové houskové knedlíky

Ingredience:

– 5 rohlíků,

– 2 hrnky hrubé mouky (1 hrnek = 250 ml),

– 2 hrnky mléka (1 hrnek = 250 ml),

– 4 vejce,

– 1 lžička soli,

– máslo na vymazání hrnků,

– petrželová nať.

Postup přípravy:

– Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky a necháme je mírně zaschnout – okorat, klidně i půl dne,

– osolenou mouku rozmícháme s mlékem, žloutky a nadrobno nasekanou petrželkou,

– z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do připravené směsi z mouky,

– nakonec lehce přimícháme kostičky z rohlíku a touto směsí plníme vymazané hrníčky do 2/3,

– naplněné hrnečky vložíme do hrnce a zalijeme vodou do výšky půlky hrníčků,

– počkáme, než nám začne vařit voda a poté hrnec přikryjeme pokličkou,

– vaříme přibližně 25 minut, hrníčky poté necháme ještě 5 minut stát v hrnci s horkou vodou, díky tomuto kroku nám půjdou knedlíky lépe vyklopit,

– knedlíky krájíme nití na tenké kolečka,

– knedlíky jsou vhodná příloha nejen k pečenému masu se zelím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *