Kakaové řezy s tvarohovým krémem

Ingredience:

Těsto:

– 2 hrnky polohrubé mouky( hrnek 250 ml),

– 1/2 hrnku oleje,

– 1 prášek do pečiva,

– 1 hrnek cukru krystalu,

– 3/4 hrnku mléka,

– 2 lžíce kakaa,

– 2 vejce.

Tvarohová náplň:

– 250 g polotučného tvarohu,

– 50 g moučkového cukru,

– 125 g másla.

Poleva:

– 100 g hořké čokolády
– 50 g rostlinného tuku.

Postup přípravy:

– Prvně si připravíme těsto, smícháme si v míse veškeré suroviny a vyšleháme hladké těsto, těsto vylijeme na vymazaný plech na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut,

– než se nám korpus upeče, připravíme si tvarohovou náplň, Tvaroh vyšleháme v míse s cukrem a změklým máslem,

– po vychladnutí korpusu ho rozkrojíme na 2 poloviny, na jednu polovinu naneseme rovnoměrně naneseme na tvarohový krém, poté přiklopíme druhou polovinou upečeného korpusu,

– ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem a pak čokoládu rozetřeme na vrch korpusu,

– hotový dezert necháme ztuhnout v lednici minimálně 2-3 hodiny,

– nejlépe servírujeme s teplou odpolední kávou :).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *