Křupavé pečené koleno

Ingredience: – pro 4 osoby

– 2 kusy vepřového kolene,

– 6 bobkových listů,

– 15 kuliček pepře,

– 5 kuliček nového koření,

– 5 kuliček jalovce,

– 1 střední cibule,

– kmín,

– sůl.

Postup přípravy:

– Odměříme si potřebnou vodu pro ponoření obou dvou kolen, vodu přivedeme s kořením k varu,

– koleno vkládáme až do vroucí vody, vaříme na mírném plamenu 1,5 – 2 hodiny,

– kolena vyjmeme z vody, nařežeme kůži a vetřeme do ní sůl, můžeme i kmín,

– rozpálíme si troubu na 200°C a kolena vložíme do připraveného pekáčku s mřížkou,

– umístěné kolena na mřížce v pekáčku vložíme do trouby na prostřední rošt a pečeme hodinu a půl,

– poté kolena otočíme a dopečeme z druhé strany do křupavé kůrky, cca 45 minut,

– takto vytvoříme lahodné pečené koleno dle tradičního německého způsobu přípravy,

– servírujeme s chlebem, hořčicí, křenem, kyselou okurkou či kyselým zelím.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *