Kuřecí vývar s masovými knedlíčky

Ingredience:

– Kuřecí směs na polévku (také můžete použít dvě stehýnka),
– 2 mrkve,
– 1 kousek celeru,
– voda,
– 1 lžička vegety,
– 1 menší cibule,
– sůl,
– pažitka,

Knedlíčky:

– očištěné a nadrobno nakrájené maso z vývaru,
– 1 vajíčko,
– 2 stroužky česneku,
– majoránka,
– libeček,
– pažitka,
– petrželka,
– pepř,
– sůl,
– hrubá mouka,
– strouhanka na obalení.

Postup přípravy:

Vývar:

– Očištěné a umyté kuřecí maso dáme do studené vody společně s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením, polévku můžete dochutit svou oblíbenou kombinací koření,

– pomalu na mírném plamenu vaříme vývar, během vaření sesbíráme vzniklou pěnu sražením bílkovin,

– vaříme dokud nemáme měkké maso a chutný silný vývar.

Masové knedlíčky:

– Nasekané nebo rozemleté maso z vývaru smícháme s vajíčkem, libečkem, pažitkou, petrželkou, majoránkou a prolisovaným česnekem a smícháme,

– vzniklou směs zahustíme hrubou moukou do konzistence, že nám půjdou příjemně tvarovat knedlíčky, které obalujeme ve strouhance,

– připravené knedlíčky dáme povařit zpět do polévky na 5-8 minut.

– Zeleninu z polévky si nakrájíme na drobné kostky, vrátíme ji k uvařeným knedlíčkům do polévky a můžeme servírovat,

– polévku v talířku dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *