Lasagne s mletým masem

Ingredience: – porce pro 4 osoby

– 200 g těstovin na lasagne,

– máslo (na vymazání zapékací mísy),

– 50g strouhaného sýra.

– Masová směs:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 ks větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1x plechovka loupaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

– Bešamelová omáčka:

  • 25 g másla
  • 25 g másla
  • 150-200 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • sůl

Postup přípravy:

– Na pánvi si připravíme v prvním kroku masovou směs, rozehřejeme olej a lehce v něm restujeme stroužky česneku, které po uvolnění aroma vyjmeme pryč,

– poté o restujeme cibulku a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájené rajčata z plechovky (dají se použít i čerstvé rajčata, ale doporučujeme je předem spařit a zbavit nepotřebných slupek),

– takto připravenou směs necháme 20-25 minut vařit na pánvičce,

– mezitím si připravíme bešamel, nalijeme mléko do hrnce, přidáme mouku a přivedeme celou směs k varu, přidáme máslo a důkladně promícháme,

– bešamel dochutíme solí a muškátovým oříškem, vaříme dokud nám bešamel nezhoustne,

– formu na lasagne si vymažeme máslem a začneme vrstvit těstoviny, masovou směs, bešamel, dokud nezaplníme celou formu,

– poslední vrstva by měla končit bešamelem a zasypeme to celé strouhaným sýrem,

– předehřejeme troubu na 180° C a pečeme pomalu cca 45 minut.

2 komentáře: „Lasagne s mletým masem

    • 2015-11-30 (19:53)
      Permalink

      Přeji pěkný podvečer 🙂
      ono je to jednoduché, použijte sýr, který máte ráda. Samozřejmě čím kvalitnější sýr použijete, tím výsledná chuť bude lepší 🙂 ja osobně doporučuji parmezán, čedar či mozzarelu 🙂

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *