Lehká roláda s čerstvým ovocem

Počet přečtení: 439 x.

Ingredience:

– Těsto:

– 5 vajec,
– 3 lžíce hladké mouky,
– 2 lžíce polohrubé mouky,
– 1 lžíce Solamylu,
– 6 lžic cukru,
– 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva,
– špetka soli.

– Krém:

– 1 šlehačka,
– 1 vanilkový pudink určený pro přípravu bez vaření,
– 1 plechovka ananasu,
– sezónní ovoce dle chuti.

– Kokos na ozdobení.

Postup přípravy:

Korpus:

– V míse ušleháme se špetkou soli tuhý sníh z bílků, poté postupně přidáváme cukr, který zašleháváme do sněhu,

– za stálého míchání do směsi z bílků a cukru vléváme rozmíchané žloutky,

– po žloutcích lehce vmícháváme směs mouky, solamylu a kypřícího prášku,

– těsto nalijeme na plech vyložený vyložený pečícím papírem, stěrkou uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 5-7 minut.

– Rychlý krém:

– Do nádoby s víkem nalijeme šlehačku, přidáme pudink a na kousky nakrájený ananas,

– nádobu pořádně uzavřeme víkem a v rukách třepeme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne.

– Krém rozetřeme na vychladlý piškot, část krému si necháme na ozdobení rolády,

– na střed rolády si poklademe ovoce a roládu pomalu zavineme, pomáháme si pečícím papírem,

– hotovou roládou na vrchu potřeme jemnou vrstvou zbývajícího krému, posypeme kokosem a necháme hodinu v chladničce zatuhnout,

– nakrájenou roládu nahoru dozdobíme ovocem a servírujeme s dobrou kávou či čajem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *