Muffiny s jablky

Ingredience: – na cca 12 muffinů

– 0,5 lžičky jedlé sody,
– 80 ml oleje,
– 1 citron,
– 250 g bílého jogurtu,
– 125 g cukru,
– 2 střední jablka,
– 250 g hladké mouky,
– 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva,
– 2 ks vejce,
– 1 balíček vanilkového cukru.

Postup přípravy:

– Oloupané jablka nakrájíme na drobné kostičky cca 1 * 1 cm a pokapeme je vymačkanou šťávou z citronu,

– prosejeme si mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou,

– vyšleháme si vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, olejem a jogurtem, do již vyšlehané směsi lehce zamícháme nakrájené jablka a připravenou moučnou směs,

– hladké utřené těsto plníme do formiček připravených na muffiny, těsto dáváme do poloviny košíčku,

– pečeme cca 20-30 minut, dozlatova v předehřáté troubě na 180°C,

– po vychladnutí pocukrujeme cukrem smíchaným se lžičkou mleté skořice,

– jemné jablečné muffiny podáváme ke snídani nebo svačině.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *