Ořechové pusinky

Ingredience:

  • 1 bílek z vajíčka
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g mletých ořechů
  • špetka soli
  • lžička citronové šťávy

Postup přípravy:

– Počet bílků volíme dle tíženého počtu pusinek, gramáže ingrediencí násobíme počtem bílků,

– bílek ušleháme s citronem a špetkou soli na tuhý sníh, poté postupně přisypáváme cukr a sníh s cukrem šleháme, dokud se nám nerozpustí cukr,

– poté do naší směsi jemně vmícháme mleté ořechy,

– cukrářským sáčkem se špičkou tvoříme na plech s pečícím papírem pusinky, které můžeme dle vlastní libosti ještě dozdobit celým oříškem či plátkem mandlí,

– pusinky sušíme v předehřáté troubě na 90° C přibližně asi hodinu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *