Ořechové trojhránky v čokoládě

Ingredience:

– 8 bílků,

– 280 g cukru krupice,

– 140 g mletých ořechů ( můžeme použít i směs ořechů),

– 100 g rozinek,

– 100 g strouhané čokolády,

– 140 g polohrubé mouky,

– 100 g kandovaného ovoce,

– 3 lžíce ovesných vloček,

– 1 lžíce kakaa,

– 50 g másla,

– 1 lžička kypřícího prášku.

Postup přípravy:

– Z připravených bílků si vyšleháme sníh s cukrem do hladké a tuhé konzistence,

– jemných promícháváním vyšlehaného sněhu s moukou, kypřícím práškem, kakaem, ořechy, rozinkami, jemně nakrájeným kandovaným ovocem a hrstí ovocných vloček připravíme směs, kterou vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech,

– pečeme v předehřáté troubě na přibližně 180°C cca 25-30 minut, po upečení necháme vychladnout,

– ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem,

– upečené těsto si rozkrájíme na čtverce, obdélníky či trojhránky, tvar i velikost záleží pouze na nás,

– nakrájené kousky namáčíme v čokoládě a klademe na tácek s pečícím papírem,

– servírujeme až po vychladnutí a zatuhnutí čokolády.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *