Ovocné košíčky se zapečeným pudinkovým krémem

Ingredience:

– Těsto:

– 100 g moučkového cukru,

– 200 g másla,

– 300 g hladké mouky,

– 1 žloutek,

– špetka soli,

– 1 lžíce citronové šťávy.

– Náplň:

– ovoce dle vlastní volby (doporučujeme kanadské borůvky, broskev a maliny),

– 350 ml mléka,

– 150 g moučkového cukru,

– 50 g vanilkového prášku,

– 50 ml rumu,

– 100 g másla,

– 1 žloutek.

Postup přípravy:

– Těsto připravíme promícháním mouky, cukru, nakrájeného studeného másla a žloutku, špetky soli a citronové šťávy, vzniklé hladké těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici,

– během této doby si přichystáme pudinkový krém,

– v hrnci uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink,

– do teplého pudinku všleháme máslo, rum a žloutek z vajíčka,

– odpočaté těsto důkladně vtlačíme do formiček (košíčků),

– košíčky naplníme pudinkovou směsí a připraveným ovocem,

– pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10-12 minut, dokud košíčky nemají zlatou barvu,

– hotové košíčky servírujeme jak teplé, tak studené druhý den, když nám těsto zvláční.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *