Pečené brambory s hořčičnou krustou

Ingredience: – pro 4 osoby

– 8 velkých brambor (počítáme 2 vetší brambory na porci)

– kmín (kdo nevlastní hmoždíř, použije drcený kmín)

– hrubozrnná sůl,

– hrubozrnná hořčice,

– olivový olej.

Postup přípravy:

– důkladně umyté brambory ve slupce nakrájíme na čtvrtky, v konvici si ohřejeme vodu a takto připravené brambory 5 minut necháme vařit,

– během doby vaření si v hmoždíři připravíme směs koření ze soli a kmínu, v misce si připravíme 3 lžíce hrubozrnné hořčice, dvě lžíce olivového oleje a směs nadrceného koření, vše důkladně promícháme,

– ve vzniklé směsi obalíme povařené brambory a naklademe je do pekáčku na pečící papír,

– brambory zapečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlaté krusty,

– takto připravené brambory jsou vhodné jako příloha k masům, salátům či jen jako lehká chuťovka k televizi.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *