Penne s kuřecím masem a bazalkou

Ingredience: – pro 4 osoby

– těstoviny Penne( lze nahradit oblíbeným druhem těstoviny)

– 400 g kuřecích prsou,

– čerstvé či konzervované rajčata,

– bazalka,

– 1 malá cibule,

– 2 stroužky česneku,

– parmezán,

– sůl a pepř,

– olivový olej.

Postup přípravy:

– Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a dle návodu na těstovinách je uvaříme, během této doby si připravíme směs k těstovinám,

– kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a zprudka je restujeme na olivovém oleji,

– do zlata opečené kousky masa si sundáme z pánve a na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku a česnek,

– ve chvíli, kdy nám začne cibulka hnědnout ji zalijeme připravenýma rajčaty, které máme nakrájené na jemné kousky, v případě, že používáte čerstvé rajčata, doporučujeme je předem spařit a oloupat,

– rajčatovou směs prohřejeme na pánvi, ochutíme kořením a připravíme si uvařené těstoviny do talířů, kde servírujeme s rajčatovou směsí a křupavým kuřetem,

– nakonec přidáme nakrájenou bazalku a nastrouhaný parmezán.

1 komentář: „Penne s kuřecím masem a bazalkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *