Pikantní grilovaná žebírka

Ingredience: – určeno pro 4-6 osob

– 2 kg vepřových žebírek,

– pikantní kremžská hořčice (nejlépe hrubozrnná),

– 12 lžic sojové omáčky,

– 1/2 šálku olivového oleje,

– 4 stroužky česneku,

– sůl a pepř,

– chilli či jalapeňos papričky (chilli dávejte přiměřeně k Vaší chuti).

Postup přípravy:

– Přípravu žebírek začneme smícháním koření s hořčicí a olejem, takto vzniklou marinádu dochutíme solí a případně i pepřem,

– omyté žebírka si nakrájíme na námi zvolené porce, a poctivě je natřeme marinádou,

– žebírka nakládáme do marinády nejlépe na 24 hodin, ale v případě nečekané návštěvy a večerního grilovaná postačí i 3-4 hodinky v marinádě,

– žebírka můžeme připravovat jak na venkovním grilu, tak v nepříznivém počasí v troubě s grilem,

– na venkovním grilu žebírka pečeme přibližně 15 minut z každé strany,

– servírovat je můžeme například s opečenými brambory s rozmarýnem či lehkým salátem ze sezonní zeleniny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *