Polévka z červené řepy se sýrem

Ingredience:

  • 3 velké červené řepy
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 l kuřecího vývaru(případně lze nahradit vodou)
  • sůl a pepř
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • zelená cibulka

Postup přípravy:

– Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, na oleji  s máslem  pomalu na slabém plameni osmažíme cibuli nakrájenou na půl kolečka dozlatova,

– přidáme nakrájenou řepu a za občasného zamíchání smažíme po dobu cca pěti minut,

– zalijeme vývarem či vodou, osolíme a pomalu vaříme přibližně 30 minut,

– již uvařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme nastrouhaný sýr a necháme ho pozvolna rozpustit,

– hotovou polévku dle vlastní chuti dosolíme a dopepříme, servírujeme ozdobené nakrájenou zelenou cibulkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *