Pórková polévka se smetanou

Ingredience:

– 1 střední pórek,

– 1 litr vývaru (vývar lze nahradit bujónovou kostkou),

– 3 lžíce másla,

– 2 lžíce hladké mouky,

– špetka kari,

– sůl a pepř,

– 1 ks zakysané smetany.

Postup přípravy:

– Do hrnce dáme rozpustit máslo, ve které osmažíme nadrobno nakrájenou bílou část pórku,

– pórek necháme zesklovatět a zaprášíme hladkou moukou, 2-3 minutky restujeme s pórkem,

– přidáme jemně kari dle vlastní chuti a zalijeme vývarem,

– přivedeme k varu a necháme mouku v polívce 10 minut provařit,

– ve chvíli, kdy nám začíná polévka vařit přidáme zelenou část pórku,

– dochutíme solí, pepřem a dle vlastní chuti i nějakou bylinkou (pažitkou, petrželkou či libečkem),

– servírujeme v misce či talíři, těsně před podáváním do talířku přidáme lžíci zakysané smetany pro zjemnění chuti, kterou jemně rozmícháme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *