Cibulová polévka s toustem

Ingredience

6 kusů střední oloupané cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 plná lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1.2 litru vody či vývaru, 1 kostka hovězího bujónu, 2 – 4 plátky toustového chleba, strouhaný tvrdý sýr

Postup

Cibuli pokrájíme na tenká půlkolečka.

V hrnci zahřejeme olej s máslem a na něm pomalu za častého míchání smažíme cibuli dozlatova.

Po té přidáme mouku a ještě 2-3 minuty smažíme za stálého míchání.

Cibulový základ zalijeme vývarem nebo studenou vodou. Rozmícháme, přidáme bujón, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.

Krajíčky toustového chleba  nasucho opečeme, na každý dáme hromádku nastrouhaného sýra a v teplé troubě ho necháme rozpéct.

Na každou porci polévky položíme jeden toust se sýrem a ozdobíme posekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *