Rajská polévka s rýží

Ingredience

1 plechovka rajského protlaku (140 g), 4 lžíce oleje (nejlépe olivového), 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 bobkový list, kousek cibule, sůl, pepř, 1 dl mléka nebo smetany, 1 l vody, zelená petrželka, hrst vařené rýže nebo vařených drobných těstovin

Postup

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Přilijeme studenou vodu, rozmícháme, přidáme koření, cibuli, osolíme a vaříme asi 15 minut. Vyndáme z polévky kuličky koření a bobkový list, nakonec přidáme protlak, zjemníme smetanou nebo mlékem a ještě necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem, a do hotové polévky dáme uvařenou rýži nebo těstoviny. Na talíři posypeme sekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *