Ražniči s paprikou

Ingredience: – pro 4 osoby

– 400 g vepřové kýty,

– 2 klobásky či špekáčky,

– 200 g anglické slaniny či špeku,

– 2 velké cibule,

– 2 papriky,

– sůl a pepř,

– olivový olej,

– lžička pálivé papriky,

– lžička uzené papriky.

Postup přípravy:

– Den dopředu si marinujeme umytou vepřovou kýtu nakrájenou na rovnoměrné kousky ve směsi koření a kapkou olivového oleje, maso postačí marinovat i pár hodin, ale čím déle ho marinujeme, tím je chuť intenzivnější a maso je křehčí,

– nakrájíme si veškeré suroviny na totožně velké kusy jako kýtu, měsíčky cibule si rozloupeme na plátky a v postupně střídajícím pořadí napícháváme naše ingredience na jehlu či namáčenou špejli,

– ražniči můžeme připravovat jak na rozpáleném grilu, v troubě či na grilovací pánvi, opékáme rovnoměrně z každé strany přibližně 5-7 minut,

– servírujeme s čerstvým pečivem či vařeným bramborem.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *