Rozmarýnové houstičky

Ingredience: – na cca 15 houstiček

– 1 lžička cukru,

– 1 lžíce olivového oleje,

– 1 balíček suchého droždí,

– 2 lžíce drceného rozmarýnu,

– 200 g polohrubé mouky,

– 250 g hladké mouky,

– 250 ml vlažné vody,

– 1 lžička soli,

– 1 vajíčko na potření houstiček.

Postup přípravy:

– Promícháme si v míse obě mouky, droždí, cukr, sůl, olej a rozmarýn, do takto vzniklé směsi přidáme vlažnou vodu,

– těsto důkladně propracujeme v hladkou konzistenci bez hrudek a necháme přibližně hodinu kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem,

– z vykynutého těsta vyválíme váleček, který si rozdělíme na rovnoměrné porce, ze kterých tvarujeme naše houstičky,

– předehřejeme si troubu na 180°C a nachystáme si houstičky na plech s pečícím papírem,

– necháme ještě 15 minut odpočinout a kynout, poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 20 minut do zlatavé barvy,

– zajisté každý z nás ocení čerstvou křupavou housku nejen k víkendové snídani.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *