Rybí krémová polévka

Ingredience

400 g ryby, 1 středné cibule, 2 hrsti na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, citron,  pepř, koření na bylinkové máslo, pažitka, opečené rohlíky

Postup

V hrnci rozpálíme olej s máslem, přisypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou (cca 1,5 l).

Do hrnce přidáme rybu nakrájenou na kostičky, oloupanou cibuli rozkrojenou napůl, sůl a koření podle chuti, kořenovou zeleninu a asi 15 minut povaříme.

Odstavíme a po částečném zchladnutí rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

Podle potřeby dochutíme a vmícháme nadrobno pokrájenou pažitku.

Na talíři posypeme opečenými kostičkami rohlíků.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *