Rybí polévka

Ingredience:

– 2 očištěné hlavy z kapra (také lze použít pouze kapří maso),

– očištěné mlíčí a jikry,

– 100 g másla,

– 2 mrkve,

– 1 petržel,

– 150 g celeru,

– 1 větší cibule,

– sůl,

– kmín,

-muškátový oříšek nebo květ,

– rohlíky k opečení.

Postup přípravy:

– Očištěné kapří maso nebo hlavy dáme vařit do osolené vody s kmínem, vaříme cca 30 minut,

– do druhého hrnce dáme vařit očištěné vnitřnosti, vaříme cca 20 minut,

– uvařené maso a vnitřnosti nasekáme na drobné kousky,

– veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle,

– do čistého hrnce dáme máslo a na něm restujeme zeleninu,

– zalijeme vývarem z rybího masa a necháme přibližně 15 minut provařit,

– poté přidáme do naší polívky maso a jemně nastrouháme muškátového oříšku,

– v případě potřeby polévku dosolíme,

– podáváme s kostičkami opečeného rohlíku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *