Sezamové preclíky

Ingredience:

– 250 ml piva,

– 100 ml oleje,

– 1 žloutek,

– 450 g polohrubé mouky,

– 1 kostka droždí,

– 1 lžička cukru,

– 1 lžička soli,

– 1 bílek (na potření preclíků),

– sezamové semínko.

Postup přípravy:

– V připravené míse si smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, 200 ml piva, olej a žloutek,

– vzniklou směs důkladně smícháme vařečkou, po spojení všech ingrediencí rukama hněteme na lehce pomoučněné pracovní desce, dokud těsto není hladké a nelepí se nám,

– po uhnětení těsta jej necháme cca hodinu v míse a teplém prostředí kynout,

– vykynuté těsto znovu přepracujeme a rozdělíme na 3 díly, které postupně zpracujeme,

– díl těsta na pomoučněné pracovní desce vytvarujeme do válečku a přibližném průměru 5 cm,

– připravené válečky rozkrájíme na 1,5 cm široké kousky, z kterých rukama vytvarujeme delší a tenčí válečky, z těchto vzniklých hadů tvarujeme preclíky a klademe je na plech s pečícím papírem,

– preclíky na plechu potřeme vyšlehaným bílkem s pivem a sypeme sezamovými semínky,

– preclíky necháme přibližně půl hodiny kynout na plechu, poté je pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 minut, hotové preclíky musí mít zlatou barvu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *