Špagety s rajčatovou omáčkou

Ingredience: – 3-4 porce

– 400 g špaget,

– 1 plechovka krájených rajčat (á 400 g),

– 2 lžíce olivového oleje,

– 1 cibule,

– 150 g slaniny,

– 2 lžičky mleté papriky,

– 2 lžičky cukru,

– sůl a pepř,

-strouhaný parmazán,

– čerstvé bazalkové lístky.

Postup přípravy:

– Do velkého hrnce si dáme vařit dostatečné množství vody, které osolíme až při dosažení bodu varu,

– během této chvíle si na pánvi osmažíme na tenké proužky nakrájenou slaninu,

– ve chvíli, kdy nám začne slanina červenat, přidáme cibulku a také ji rychle o restujeme,

– přidáme papriku, cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme,

– poté přidáme rajčata, zamícháme a na mírném plameni vaříme do zhoustnutí omáčky,

– v připraveném hrnci s vodou uvaříme těstoviny dle námi zvoleného typu,

– po uvaření scedíme těstoviny, promícháme je s naší omáčkou a ihned servírujeme,

– na talíři lehce pokapeme olivovým olejem, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *