Šťavnaté pečené koleno

Ingredience: – pro 4 osoby

– 2 středně velké vepřové kolena,

– 6 stroužků česneku,

– 3 větší cibule,

– 300 ml světlého piva,

– sůl a pepř.

Postup přípravy:

– Očištěné a omyté kolena tenkým ostrým nožem opatrně obřízneme kolem kosti, uvolníme si sval kolem kosti a celé koleno důkladně osolíme, opepříme a natřeme prolisovaným česnekem, kořeníme i ve vzniklém prostoru kolem kosti,

– oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli naskládáme do pekáčku, můžeme přidat i pár celých stroužků česneku, přidáme okořeněné kolena a celé to zalijeme pivem, takto necháme v lednici marinovat kolena do druhého dne,

– kolena dáme péct do předehřáté trouby na 170°C a kolena pečeme pomalu 2-3 hodiny, dokud nebudou měkké a zlatavé, během pečení kolena podlíváme dle potřeby vodou či pivem, kolena otáčíme dle potřeby a z vrchu je poléváme vypečenou šťávou,

– koleno servírujeme na dřevěném prkénku s křenem, hořčicí, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *