Steak z tuňáka s čočkovým salátem

Ingredience: pro 2 osoby

– 2 x steak z tuňáka (na 1 porci počítáme cca 150g),

– sůl a pepř,

– uzená paprika,

– barevná čočka,

– 1 červená cibule,

– čerstvá bazalka,

– 1 citrón,

– olivový olej,

– zelené fazolky (v případě, že je již po sezóně, můžou být i mražené),

Postup přípravy:

Čočkový salát: přes noc namáčenou čočku si dáme uvařit na zkus a poté ji propláchneme studenou vodou. Čočku necháme vyhladit a smícháme ji s jemně nakrájenou cibulkou, bazalkou, lžíci olivového oleje a dle vlastní chuti přidáme šťávu z citrónu. Vzniklý salát v míse dochutíme solí a pepřem, důkladně zamícháme a necháme odležet.

– připravený steak z tuňáka jemně osolíme, potřeme uzenou paprikou a rozpálíme si pánev,

– na pár kapkách olivového oleje prudce opečeme náš steak minutu z každé strany,

– opečený steak necháme pár minut odpočinou na talířku a během té doby si prohřejeme na pánvi přichystané fazolky,

– na talíř si nachystáme čočkový salát, fazolky a přidáme náš steak, přeje Vám dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *